24.10.08

Aamulla: Töölön sydämessä soi lämmin tango


Aamulla-juttusarjassa We Love Helsinki fiilistelee kaupungin heräämistä ja joutilaita aamuhetkiä. Ensimmäisenä käydään aamupalalla Tin Tin Tangossa Töölössä.


Tintissä pyykinpesu hoituu kahvittelun lomassa.

Tuoreen leivän tuoksuun ja reippaasti keinuvaan tangoon on hyvä herätä. Tin Tin Tango kuhisee asiakkaita jo aamukahdeksalta. Marmeladicroissantin ja teekupin äärellä on mukava tarkkailla aamuaan aloittelevia sinihaalarisia duunareita, läppäriään kuumeisesti räpeltävää kauluspaitaista ja aamun Hesaria rapistelevaa rouvaa. Hiljainen puheensorina ja astioiden kilinä sekoittuu Olavin rytmikkääseen laulantaan.Tangon lisäksi kahvilalle antavat oman leimansa belgialaisen sarjakuvatähti Tintin kuvat. Sankarireportteri juoksee pitkin poikin kahvilaa ja varsinkin pikkuruisen vessan seinät on vuorattu töyhtöpään kuvilla. Kahvila onkin syntynyt kahvilan omistaja Asta Nurmilaukkaan rakkaudesta kahteen edellä mainittuun: Tinttiin ja tangoon. Rakkaus on toden totta kantanut hedelmää, sillä kahvila tuntuu aina olevan vähintäänkin puolillaan. Aamukahvilla istuvat töihin lähtijät, lounasaikaan Tinttiin tullaan salaatille, tuhdille patongille tai keitolle, iltapäivällä pöytien äärellä kahvia ryystävät opiskelijat ja illalla paikka on mitä tunnelmallisin tulla lasilliselle.


Mukavaa on myöskin se, ettei pitkään nukkunutta rangaista vaan aamupalaa saa tilata koko päivän ajan.

Café Tin Tin Tango, Töölöntorinkatu 7. Avoinna ma-to 7-24, pe 7-02, la 9-02 & su 10-24. www.tintintango.info

Teksti: Veera Moll, Kuvat: Heli Blåfield

We Love Helsinki

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Etsin tänään kovasti Tin Tin Tangoa Töölönkatu 7:sta, mutta ei ihme kun ei löytynyt, nettisivuilla nimittäin lukee että osoite on TöölönTORINkatu 7. Yritän siis huomenna uudestaan! Kannattaa varmaan korjata tuo osoite tähänkin juttuun.

Veera Moll kirjoitti...

Kyllä Tin Tin Tango on todella Töölöntorinkadulla eikä Töölönkadulla. Pahoittelen huolimattomuusvirhettäni. Korjataan asia. Kiitos kaunis huomautuksestasi!

Yst. terv,
Veera M.

Maija kirjoitti...

Hei ja kiitos hyvästä blogista!

Mietin tässä, olisiko mahdollista kierrellä ja arvostella eri ruokapaikkojen aamiaisia ja brunsseja? Mieleeni tulee ainakin Siltanen, Belly, Tin tin tango, Nolla ja Ekberg. Netistä varmasti löytyy arvosteluja, mutta olisi kiva lukea niitä myös täältä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.