1.8.10

Idän aurinkoisempi puoli Aurinkolahdessa


Ennen Mustalahtenakin tunnettu, nykyisin enemmän asuntokauppiaiden mieleen olevalla Aurinkolahti-nimellä (ruots. Solvik) esiintyvä alue tuo aitoa etelän rantalomatunnelmaa Itä-Helsinkiin.


Vuosaaressa Kallahden ja Uutelan väliin sijoittuva yli 700 metrin pituinen rantaviiva täyttyy jälleen kuumina kesäpäivinä tyylikkäistä auringonpalvojista ja leppoista lomapäivää viettävistä lenkkeilijöistä. Rantabulevardi ja pienvenesatama tuovat uutta Itä-Helsingin henkeen.

Aurinkolahden kerros- ja pientaloalueen rakentaminen aloitettiin 2000-luvulla. Korkeatasoisen kerrostaloalueen ja omistusasuntojen rakentamisen taustalla oli halu kohottaa Vuosaaren ilmettä ja nostaa alueen tulotasoa, samalle poistaen vuokra-asuntoalueen leimaa. Aurinkolahdesta onkin muodostunut ikään kuin parempituloisten tasku, ja tällä taskulla on merinäköala.

Aurinkolahdella on kieltämättä tyyliä ja toivoa. Ilta-aurinko, roskaton bulevardi, täydet terassit, jono jäätelökioskilla ja sinisenä siintävä ulappa pyöräilymatkan päässä saavat Itä-Helsingissä asumisen maistumaan oikeastaan yllättävän hyvältä. Aurinkoisten päivien ruuhkasta huolimatta ranta-alue on riittävän suuri, jotta oma rauhaisa paikka löytyy aina. Tylsistyttävästä tunnelmasta ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä poliisipartio käy aina silloin tällöin ojentamassa rohkeimmat vilauttelijat ja nuotio ja sixpack -yhdistelmään päätyneet rantakissat ja -kollit, kuten idän henkeen kuuluu.


Aurinkolahteen pääsee helposti joukkoliikenteellä. Metromatka keskustasta Vuosaareen kestää 20 minuuttia, ja asemalta matkaa rannalle on noin kilometri. Sekin on mahdollista taittaa bussilla 90.

Teksti ja kuvat: Minna Nurminen

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.