10.3.09

Minä Menen: Kumpulanlaakson valtaus


Tänään vallataan Kumpulanlaakso.


Ai miksikö? Koska apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä on runnonut läpi esityksen Kumpulan tiedekampusta palvelevan tien rakentamisesta Kumpulanlaakson läpi ja Penttilälle olisi tarpeellista kertoa kuka tässä kaupungissa päättää asioista, hän vai kaupunkilaiset. (Penttilä toi esityksen uuden kaupunginhallituksen käsittelyyn listan ulkopuolelta, ilman että valtuutetuilla oli edes aikaa perehtyä siihen ja sen vaikutuksiin. Ja saman esityksen oli kaupunkisuunnittelulautakunta jo aiemmin hylännyt.)

Tien rakentamisella saavutetaan viisi minuuttia nopeampi bussiyhteys tiedekampukselle, jota palvelee jo tällä hetkellä 184 eri bussilinjaa. Ja ne viisi minuuttia maksavat kaksi miljoonaa euroa (mäelle nouseva tie pitäisi lämmittää talvella) ja yhtenäisen viheralueen (tie katkaisisi laakson ja siinä menevän kävely- ja pyörätien sekä kulkisi siirtolapuutarhan ja päiväkodin vierestä). Tuntuu käsittämättömältä rahantuhlaukselta, tuhansien kaupunkilaisten elinympäristön pilaamiselta ja pienen piirin eduntavoittelulta.

Kumpulanlaakso ei tarvitse tietä, eikä autoja. Piste.

Mielenilmaus pidetään suunnitellun tien paikalla Kumpulanlaaksossa ti 10.3.2009 klo 17-18. Lisää Kumpulanlaakson valtauksesta facebookissa.

Teksti: Sami Kämppi & Timo Santala

We Love Helsinki

1 kommentti:

Juhana Harju kirjoitti...

Tempaukseen paikalle uskaltautuneiden poliitikkojen mukaan katua koskeva hätiköity päätös olisi vielä muutettavissa. Tilaisuus päättyikin aika toiveikkaisiin tunnelmiin, että älytön katuhanke voidaan torjua. Kumpulanmäen liikenneyhteyksien parantamiseksi on onneksi parempiakin keinoja.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.