28.7.09

Minä menen: Cheap Tricks -klubi Korjaamolla


En nyt halua ottaa kantaa siihen oliko oikein maksaa niin ja niin paljon Korjaamon äänentoistolaitteista. Haluan kuitenkin muistuttaa, että me Helsingin kaupungin asukkaina omistamme nyt kyseiset laitteet ja olisi vain sulaa tyhmyyttä olla nauttimatta niistä. Tähän on hieno tilaisuus esimerkiksi ensi keskiviikon Cheap Tricks -klubilla, joka keskittyy pääosin viileään ja ajankohtaiseen elektroniseen musiikkiin. Ilahduttavan kotimaisen tarjonnan lisäksi tällä kertaa saapuu vieraita suolaisen veden toiselta puolelta.Illan pääesiintyjän, ruotsalaisen Harald Björkin (Kranglan/Traum) vanhempi materiaali on kotoisin jostain Warp-teknon ja pohjoismaisen koolin metsäläisyyden välimaastosta. Miehen uudempi materiaali puolestaan kuulostaa vähän siltä miltä ruotsalaiset tytöt näyttävät, eli hyvältä ja vähäeleisiltä. Lisäksi kummatkin ovat kuin tehtyjä kesäiseen yhden illan suhteeseen. Aivan kuten ruotsalaisten tyttöjen kanssa, ei tämänkään kohtaamisen jälkeen tarvitse tuntea turhaa katumusta tai morkkista, koska toisella osapuolella ei ole olemassa persoonallisutta,jolle voisi kokea olevansa velkaa. Sitä paitsi toisin kuin länsinaapurissamme, keveys, helppous, onttous ja ulkokuoret ovat suomessa aivan liian aliarvostettuja.

Ruotsalainen Jossystem tarjoaa mielenkiintoisen vj-puolen kehyksen illan musiikilliseen antiin, johon kuuluvat myös nousevat hipster-dj:t Fat ja Ez. Poikia ei voi ainakaan yrittämisen puutteesta syyttää, koska he tuntuvat ponnahtavan esiin joka puolella Helsinkiä juuri nyt. Pienestä omaperäisyyden puutteesta heitä sen sijaan voisi kenties syyttää. Mutta toisaalta, jos hipster-dj:n ultimaalinen tehtävä on soittaa juuri SE biisi, ennen kuin edes tiedät, että SE on juuri SE biisi, jonka haluaisit kuulla, voi liiallinen omaperäisyys vain olla tiellä.

Ja mitä tämä kaikki ihanuus sitten maksaa? No, aika tasan tarkkaan 480 000 euroa vähemmän, kuin mitä Helsingin kaupunki maksoi Korjaamon näyttämötekniikasta. Eli 0 euroa. Pääsymaksu kuulostaa siis kutakuinkin kohtuulliselta. Meidän laitteillahan ne siellä nyt kuitenkin soittaa.

Cheap Tricks -klubi ke 29.7. Kulttuuritehdas Korjaamolla,
Töölönkatu 51 B, Taka-Töölö. Esiintymässä Harald Brörk & VJ Josssystem (SWE) sekä DJt Fat ja Ez. Vapaa pääsy.

Teksti: Taneli Hermunen, Kuva: Promo

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.