24.7.09

Vuosituhannen skumppakesä 2009


We Love Helsingin toimitushan ei laamaa ruoki, vaan päätti lähteä pitkittämään Siltasella nauttimaansa juhannusbrunssia sunnuntaisella kuoharirallilla. Tätä nousukauden tehojuomaa tarjoillaan tätä nykyä ympäri kaupunkia sangen huokeaan hintaan. Kaikkein halvimpien tarjouksien neilaaminen voi varsinkin sunnuntaina vaatia pientä totuttujen toimintamallien rikkomista. Siltanen ja muut hipsterilellikit
jääköön taakse, vaviskaa Zetor, Sports Academy ja Amarillo!

Zetorista löytyy traktoreita sisältä ja ulkoa. Lisäksi seinällä komeilee muun muassa muovinen lehmänpää ja sen alla kyltti: "Mansikki on lypsänyt 15 litraa maitoa." Olemme ilmeisesti lukeneet väärin tai sitten emme vaan tiedä, mutta eikö se ole lehmältä vähän? Vaiko onko kyseessä jonkilainen huumorin laji, jota emme ymmärrä?


Paikan vessat herättävät seurueessamme ihastusta. Miestenvessassa on paskalukemisena Jalluja ja Maaseudun tulevaisuutta. Ravintola on pelottavan hiljainen. Muutama hämmentyneen näköinen turisti on tullut etsimään suomiromantiikkaa Kaivopihalta. Jasmin äityy hämmästelemään: "tänne tulee vitusti jengiä koko ajan, jengi oikeesti käy täällä!" Raflan jääkaappiin on fiksusti kasattu kiitettävä pino skumppapulloja ja laseja olisi vietäväksi asti.

Terassilla on harmittavan varjoisaa, mutta traktorin ympärillä, kuivuneiden koivujen keskellä kajautettu Heili Karjalasta pitää hilpeän joukkomme lämpimänä. Seuraavaksi jatkamme klassikolla Mannapuuroa ja mansikkaa, joka juuri soi hiljaisella Zetorin stereoista. "Mä en voi uskoa että laulan tätä Zetorin terassilla" kommentoi Late hämmästyneenä.

Sports Academyssakin on hiljaista. Yläkerrassa ei ole juurikaan jengiä, tv:stä tulee raveja. Rovaniemi-lähtö. Sisustus on tyyliä geneerinen sporttibaari. Testosteroni haisee. Ylihalpaa kuplajuomaa on kuitenkin saatavilla. "Tää on vittu baari johon mä en ikinä tulis" kommentoi Pipsa. Ei siis kovin urheilullista porukkaa. Yritämme kuitenkin tupakkakopissa keskustella siitä, näyttävätkö Sami Hyypiä ja Jarkko Nieminen samalta. Pöydässä puhutaan siitä, voiko skumppaa oksentaa. Ilmeisesti voi, sillä tarinoita riittää.


Baarimikko Mikko Toivonen vakuuttaa, että baariin voi tulla vaikka urheilu ei olisikaan lempparijuttu, mutta myöntää, että suurin osa kävijöistä on sporttifaneja miesporukoita. Näille karjuille on tarjolla 15 urheilukanavaa, samaan aikaan päällä useampia pelejä ja jopa kuusi eri aluetta joilla katsoa eri pelejä. Myös täällä vessoihin on panostettu - niissä voi kuunnella matsia kaiuttimista. Nerokasta. Alakerrassa tulee jalkapalloa. Sitä seuraa hieman pihalla oleva ranskalaisseurue, joka sanoo kannattavansa Brasiliaa. Porukka tuli paikalle sattumalta ja juo nyt kaljaa.

Amarillon terassilla on illan tullen kylmä, mutta baarimikko Daniela Blomqvist vakuuttaa, että yksi paikan vetonaula on juuri aurinkoinen terassi. Blomqvist kutsuu paikkaa myös rennoksi, jonne on helppo tulla ja jossa on "letkee meninki ja taustalla soi rokkimusaa". Skumppaa menee kuulemma paljon, niin myös meidän pöydässämme. Häiritsemme taas muita seurueita yhteislaulualoitteilla ja suuria tunteita sisältävillä puheilla sekä adhd-lapsen keskittymiskyvyllä. Ohjelmaan kuuluu myös räppilyriikoiden lausuntaa sanelukoneeseen sekä epämääräistä huutamista, ulinaa ja "kesäkesäkesääää!!!" -hihkumista.

Menneinä kesinä Tornin Atelje-barin alle parinkympin skumppa oli kaupungin salattu helmi. Mutta että kympin kuoharipullo? Tulossa taitaa tosiaan olla Vuosituhannen skumppakesä... Mistä muualta skumppatarjouksia löytyy ja mihin ne johtavat? Kerro oma stoorisi ja vinkkisi kommenttilaatikossa!

Jasminin, Laten ja Pipsan nimet on muutettu Helsingin käräjäoikeuden todistajansuojeluohjelman vaatimuksesta.


Teksti: Mirja Hämäläinen & WLH-työryhmä. Kuvat: Antti Tuomolan ja Heli Blåfieldin kamerat olivat mukana, mutta kukahan ne kuvat otti?

We Love Helsinki

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jäi noi hinnat sit kertomatta

Annaheti kirjoitti...

"mutta että kympin skumppapullo?" lukee viimeisessä kappaleessa.

sitäpaitsi hinta tuskin loppupeleissä relevantti tieto; halpuus on niin subjektiivista. Toiset tulee kympillä toimeen viikon, räkänokka-pseudotoimittajat mukaanlukien, mutta saattavat silti törsätä saman summan amarillon terden kuohujuomaan. Että mikä nyt sitten on halpaa.

Kiitti todistajansuojeluohjelman valottamisesta. Mä jo kelasin, että te saitte kuoharirallin aikana mielikuvituskavereita nimeltä "Pipsa", "Late" ja "Jasmin".

Tää oli aika rok.

Mirja kirjoitti...

No mä voisin tässä mainostaa, että tän kesän yksi aika hotti tarjous löytyy yllättäen Vanhalta. Cavapullo 15 e! Ei paha.

Kova sniiduilusetti on safkata Kaivopihan Unicafessa ja siitä mennä Vanhalle jälkkärille.

Timo Santala kirjoitti...

Epic!

Mikä helvetin taantuma?!?

riinah kirjoitti...

Keskiviikkoisin redrumin can't beat wednesdaysissä hyvän musan (dj j-laini & friends) lisäks kuoharipullot kybän!

Tuukka kirjoitti...

Kybän tarjoukset tais loppuu, nousukausi nosti S-korttihinnat 12 egeen, eli 2e/annos. Kallista on, jo puolet halvan bissetuopin hinnasta!

P.S. "Mannapuuroa ja mansikkaa" on luonnollisesti Neon 2 -yhtyeen hittikipale Kemiaa: http://www.youtube.com/watch?v=uPHczPburbI

Mirja kirjoitti...

Hei Redarin keskiviikotarjous on mulle ihan uutta. Täytyy pitää mielessä!

Anna V. kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1714886

;D

Anonyymi kirjoitti...

Come on, mistä tämä pieniä piirejä ihasteleva ja ilkeäsävyinen juttu oikein ilmestyi? On tietysti hauskaa nauraa taviksille jotka käyvät tavallisissa paikoissa, mutta We Love Helsingin aiemmasta, kaupungin kaikkia eri sävyjä arvostavasta linjauksesta poikkeava vittuileva juttu tuntui halvalta ja ankealta.

"Ei vittu mä en koskaan lukis tällaista paskaa" Sampsa huusi olkani takaa ja sulki läppärinsä päätään pudistellen.

Huokaus.

Anna V. kirjoitti...

Touché!

Silti väittäisin, että jutun terä kohdistuu ensisijaisesti ketjumestoihin, ei niissä käyviin tyyppeihin, ja toissijaisesti niihin kaiken maailman siltasissa roikkuviin "pieniin piireihin".

Timo Santala kirjoitti...

Hra/Nti Anonyymi,

Luitkohan nyt juttua ihan tarkasti?

Vaikka jollakulla saattoi ennakkoasenteita jutussa esiintyviä paikkoja kohtaan ollankin, niin jutusta käy mielestäni kuitenkin ilmi, että meillä oli ihan helvetin hauskaa ja oudoksutut baarit, joissa ei normaalisti tule käytyä olivatkin aika hauskoja. (ainakin sen skumppahuurun läpi...)

Eli eihän tässä taviksille tai kellekään muulle naurettu, korkeintaan itsellemme kun kohelsimme nousuhumalassa.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.