15.7.09

Minä menen: Hakemaan gerberaa


Rautatientorilla on vielä huomiseen asti kukkameri. Kyseessä on installaatio- ja performanssitaiteilija Kaisa Salmen teos Eden IV, joka koostuu sadoista ja sadoista gerberoista. Samanlainen tilataideteos valtasi myös Eduskuntatalon portaat vuonna 2007. Teoksen idea on, että "näyttelyajan" päätyttyä ihmiset saavat hakea installaatioon osallistuneen gerberaruukun kotiaan kaunistamaan.

Tämänkertaisen pläjäyksen parasta ennen -aika umpeutuu perjantaina, jolloin aion käydä korjaamassa rehun, tai ehkä salaa parikin, omalle ikkunalaudalleni. Se tuskin on suuri synti siihen verrattuna, että jotkut julkisen taiteen hyväksikäyttäjät keräsivät kukkia parempaan talteen jo keskiviikkona. Malttia, ihmiset. Perjantaina.
Teksti: Anna Vanninen Kuvat: Aino Nieminen


We Love Helsinki

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

gotta luv we love helsinki. aamun työmatkalla ihmettelin mitä tässä kaupungissa oikein tapahtuu, kun ihmiset kantoivat noita gerberoita säkkikaupalla. mietin että asiasta on otettava selvää, ja hetihän se ratkaisu löytyi. oliskos teillä vielä kuvaa tuosta taideteoksesta?

Muriel kirjoitti...

Näinpä näin...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Gerberahurmos+valtasi+Rautatientorin/1135247738681

Anonyymi kirjoitti...

Koko teoksesta ei meillä taida olla kattavaa kuvaa, mutta yksi hauska otos Ainosta kuvaamassa gerberaa on olemassa!

-Mirja

Anonyymi kirjoitti...

Hyi sehän oli tosi ällöttävää. Ahneat ja töykeät helsinkiläiset tunkee paikalle jo paljon ennen sitä kellonlyömää, kun kukkien jaon piti alkaa. Kyynärpäätaktiikka kehiin, silmissä hullunkiilto, "minulle ainakin kuusi kukkaa!" Ei kerrassaan mitään solidaarisuutta. Hävetkää helsinkiläiset, hävetkää; ei ihme, että kaikki vihaavat teitä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.