28.6.09

Kuvareportaasi Hakaniemen kauppahallista


Aurinkoinen kesäpäivä tuo asiakkaita Hakaniemen halliin jo aamusta alkaen. Tessa Tapaninen ja Tuomas Sarparanta kävivät katsomassa mitä hallin alakerrasta löytyy, juttelemassa myyjien kanssa ja ihan muuten vaan fiilistelemässä.

Kuvaajan tiedustellessa mikä on tiskin kuvaksellisinta lihaa, kuului vastaus ”No se on toi Toni tossa”. Liha-Hakassa olisi toimittajallekin ollut töitä tarjolla. ”Ei kun essu päälle ja tiskin taakse. Meillä on jonoa! Mitä, vieläkö sä seisot sillä puolella?!”

Juustopuoti Lentävä Lehmä myy mm. vuohen maitoa sekä ainoana Helsingissä pastöroimatonta lehmän maitoa. ”Mutta tämä on elintarvikelainsäädännön mukaan hygieniasyistä tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön” hymähtää myyjä Iiris Arjanne.

Siirtomaatavaraliike Parhiala on toiminut samassa kopissa jo 95:n vuoden ajan, vuodesta 1914 lähtien. Se on edelleen saman suvun omistuksessa ja nykyisin sitä pyörittää Markku Parhiala, perustajan lapsenlapsi.

Parhialan liikkeessä myydään vain sitä itseään, aitoja tavaraa kuten mausteita, teetä, kahvia, oliiviöljyjä. Kuka olisi arvannut että suolassa on suuriakin eroja sekä valmistus- että käyttötavassa, tai että sitä saa useissa eri väreissä?!

A. Lavinnon liike erikoistuu hedelmiin ja kasviksiin. Perunat on varastoitu omaan loosiin toiselle puolelle käytävää.

Alun perin Marokosta kotoisin oleva Toufik ”Tuffe” Amrane on perustanut halliin liikkeen nimeltään Tuffen Herkut. Hän on myös kehittänyt oman muunnelman suomalaisesta lihapiirakasta nimeltään Kevyt Beduiini, sillä ”mä oon niin huolissani, raukat suomalaiset syö vaan läskipaistettu lihapiirakka, mä teen terveellisemmän version.”

Soppakeittiö tarjoaa Kari Eskelisen (vas.) mukaan ”vain vettä ja leipää”. Listalla on päivittäin kolme keittoa joista kaksi vaihtelee ja kolmas on pysyvästi Bouillabasse, ranskalainen kala-äyriäiskeitto. Yksinkertainen, mutta asiakasmäärästä päätellen hyvin toimiva, konsepti.
Oikealla Aleksei Gromov.

www.hakaniemenkauppahalli.fi

Teksti: Tessa Tapaninen, Kuvat: Tuomas Sarparanta

We Love Helsinki

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä raportti. Itse hallista upeana rakennuksena olisi voinut laittaa yhden kappaleen verran ja ehkä linkin Wikipediaan.

Timo Santala kirjoitti...

Hallista saa myös muualla harvinaisia kanan sydämiä, jotka ovat allekirjoittaneen suurta herkkua grilattuna...

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hakaniemen_kauppahalli

Tessa kirjoitti...

Hmm.. Hallin historia on niin monimuotoinen aihe että siitä voisi tehdä jutun itsessäänkin. Pyrin jutussa enemmänkin tuomaan esille yksityiskohtia, jotka muuten saattaisivat jäädä kävijältä huomiotta. Ehkä hallista kauniina rakennuksena ja menneisyydestä jokin toinen kerta..

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Kävittekö lainkaan Hakaniemen hallin TOISESSA kerroksessa???

Sieltä vasta juttu ja hyvä kuvareportaasi tulisi.

Voitko vielä tehdä sen.
Yeeeeee!!!!!!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.