24.6.09

Minä menen: TuskafestariSynkkien pohjamutien melodinen mesenaatti, My Dying Bride, kastelee pöksyjä Kaisaniemessä sunnuntaina. Mustaan pukeutuneesta teinistä lähtien olen bändiä kuunnellut, jo kirotut kolmetoista vuotta. Bändi itse lienee myös raskaasti kirottu, sillä allekirjoittanut ei kovasta yrityksestä huolimatta ole päässyt vielä kertaakaan kunnolla katsomaan kyseistä konkkaronkkaa livenä.

Käteen on jäänyt aikatauluväärinkäsityksen jäljiltä käyttämätön lippu Nosturiin ja muutaman kerran on jääty nuolemaan näppejä lippujen loppuessa ennen aikojaan. Hollannissa lunastin itselleni sakot junassa, hymyilin tuikealle konnarille kauniisti ja ehdin juuri ja juuri viimeisiä säveliä kuuntelemaan lasimaalausten keskelle vanhaan kirkkoon.

Nyt on lippu hankittu ajoissa, kajalit teroitettu ja kengätkin valittu valmiiksi. Avomiehen suostuttelin mukaan muistuttamalla, että samana iltana soittaa myös elvisrokin paraatipoppoo Volbeat sekä useita muita tunnelmankohottajia. Olutteltta lienee turvallinen pakopaikka niille, joita pitkätukkasedät eivät hetkauta.

Seuraan siis panosvöistä pingviiniä ja marssin Kaisaniemeen vaikka läpi harmaan kiven. Ja synkkyyshän ei tunnetusti pysy kaadettuna Kaisaniemen kentälle vaan valuu läpi keskustan koko viikonlopun ajan, joten tunnelmasta pääsee nauttimaan vaikka ei lippua olisi ehtinytkään hankkia.

Tuska Open Air Metal Festival 26-28.6.2009 www.tuska-festival.fi
My Dying Bride www.mydyingbride.org

Teksti ja kuva: Aino Nieminen

We Love Helsinki

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ettekö ottaneet tuskasta lainkaan kuvia/ ettekö tee mitään isompaa juttua? :S

Annaheti kirjoitti...

Tuskaa tehdään työllä ja tuskalla. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan jne. :)

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.