12.6.09

Kuvareportaasi Porkkanamafia <3 Tavastia -bileistä


Porkkanamafia juhlisti 650 ihmisen voimin Suomi-Ruotsi -ilmastomaaottelun alkua Tavastialla tiistaina 9.6.2009. Samalla rock-pyhätön vanha lavavalaistus korvataan uudella led- ja plasmatekniikalla, sillä Tavastian isäntä Juhani Merimaa lupasi Porkkanamafian vaatimuksesta käyttää kaikki illan lipputulot paikan energiatehokkuuden parantamiseksi. Vetoapua juhlille antoivat hyvän asian vuoksi ilmaiseksi esiintyneet Asa & Jätkäjätkät, Regina, Reino Nordin ystävineen, sekä Boom Shakalaka DJt.


Porkkanamafia ja Suomi-Ruotsi ilmastomaaottelu saivat uusia ystäviä ja osallistujia, kun lähes täysi Tavastia juhli iloisissa tunnelmissa. Syksyllä Porkkanamafia alkaa kilpailuttaa sähköyhtiöitä vaatien lisää tuulivoimaa. Ryhmähenkeä Tavastialla kohotti myös yleisön käsivarsien varassa crowd surffannut jättiläispanda.

Tyylikkäästi tummaan pukuun sonnustautuneessa Reino Nordinissa riittää laulajan skarpimpina hetkinä karismaa vaikka uuden ajan iskelmäprinssiksi. Musiikillisesti Nordin on kasvanut hienoksi reggae-sävytteisten soul- ja iskelmäkappaleiden tulkiksi.

Regina potki Tavastian lavalla kappaleisiinsa lisää mausteita perkussiivisilla breikeillä. Välillä jopa sambaksi yltynyt rytmi-iloittelu toi kaivattua live-energiaa yhtyeen kuulaaseen pop-elektroon. Lavan keskipisteenä loistaneen Iisa Pykärin hyväntuulisuus tarttui helposti ja vielä kotimatkallakin päässä kaikui uusimmalta Puutarhatrilogia -levyltä tuttu ”Saanko jäädä yöksi?”.

Porkkanamafia kerää yhteen vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä ja kilpailuttaa yrityksiä. Joukkovoiman avulla Tavastiakin saatiin mukaan ilmastotalkoisiin. Reginan laulaja Iisa Pykäri kehui Porkkanamafian konseptia. "On hienoa, että tehdään yhdessä, eikä vain puhuta. Porkkanamafia on niin positiivista aktivismia; tää on kaikkien kannalta win-win -tilanne."

Asan ja Jätkäjätkien musiikki on rönsyillyt todella kauas perinteisestä hip-hopista. Bändin mieltymykset balkanilaiseen torvimusiikkiin ja itä-eurooppalaiseen romanimusiikkiin kuuluvat vahvoina. Livenä torvet, haitari ja balalaikka tuovat yhtyeen folk ja ska-mausteet esiin jopa selvemmin kuin levyllä.

Lavavalojen paahteessakin pipo päässä esiintyneen Asa-Masan omaperäinen laulutyyli tuntuu menevän jossain räppäyksen ja runonlausunnan välissä. Tavastian lavalla silmät kiinni vedetty Via Karelia onnistui luomaan saliin lähes maagisen tunnelman.

Vaikka kaikki klubilla esiintyneet artistit olivat ansioituneita kovan luokan nimiä, yleisön reaktioiden perusteella Asa & Jätkäjätkät oli illan odotetuin. Lavan etualalle pakkautuneessa yleisössä osattiin selvästi sanat ulkoa ja laulettiin mukana antaumuksella.

Jättiläispanda ja Puppa J Tavastian takahuoneessa loppuillasta.

Teksti ja kuvat: Timo Santala

We Love Helsinki

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Makeita kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Ziube on tsiube on tsziube

Roope kirjoitti...

news just in Tavastialta tuli 10 000 eur ilmastonsuojelurahaa. huhuh.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.