7.9.09

No millast siel oli? Maija Vilkkumaa 10 + 10 Huvila-teltassa


Maija Vilkkumaa 10 + 10 -juhlakonsertti toi lavalle myös suomirockin kuningattaren aikaisemmat kokoonpanot.


Maija Vilkkumaan keikalla ei voi vain istua. Alussa yleisö vielä malttoi, mutta Kristiinan kajahtaessa keikan lopulla vain ankarimmat rockpoliisit painoivat enää puuta.

Vilkkumaan 10 + 10 -juhlakeikka 23.8. Huvila-teltassa Helsingin Juhlaviikoilla koostui kahdesta osasta. Ensimmäisen kympin aloitti Vilkkumaan ensimmäinen bändi Tarharyhmä.
Minna Haapkylä, Isa-Eerika Lehto, Nöksy Niiniluoto ja Maija Vilkkumaa perustivat bändin lukiolaisina vuonna 1989. Huvila-teltassa nähtiin alkuperäisestä kokoonpanosta kaikki muut paitsi rumpali-Niiniluoto. Rumpuja takoi hänen tilallaan Eppu Kosonen.

Vaikka teiniajat ovat jo kaukana, luontui kolmikymppisiltä rouvilta ärhäkkä rock edelleen mainiosti. Tarharyhmän jälkeen lavalle marssi Vilkkumaan toinen bändi, Hunajamelonit. Yhtye soitti tunnettuja ulkomaalaisia hittejä humoristisesti suomeksi käännettyinä.

Seuraava osuus leikkasi tyylikkäästi läpi Vilkkumaan menestyksekkään soolouran. Keikka rävähti ymmärrettävästi käyntiin vuoden 1999 megahitistä
Satumaatango. Soittolista oli läkähdyttävä. Reilun tunnin kestäneen vedon aikana kuultiin Vilkkumaan kaikki suurimmat hitit. Viimeisimmän pitkäsoiton kappaleet jäivät tällä kertaa vähemmälle.

Kolmen Vilkkumaan kokoonpanon ilta oli hienosti rakennettu kokonaisuus. Kansa kuuli varmasti sitä mitä halusi. Tanssitilaa olisi tosin voinut olla lavan edustalla enemmän.
Tähti-biisiä kuunnellessa kun ei vain voinut istua.

10 + 10 -juhlakiertueen päätöskonsertti järjestetään Savoy-teatterissa 30.9, joten peli ei ole vielä menetetty, vaikka Huvila-telttaan ei olisi tällä kertaa ehtinytkään.

Teksti: Maria Ruuska, Kuva: Juhlaviikot / Katja Lösönen

We Love Helsinki

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eihän se ole mikään meriitti keikalle, että viimeisessä biisissä ei enää peppu pysy penkissä. Huono keikka se sellainen on!

Mirja kirjoitti...

Pitäskö sen siis nousta aikasemmin vai pysyä vielä se vikakin piisi penkissä?

Nim. Mä en nyt taas tajuu

Anonyymi kirjoitti...

Naulan kantaan Anonyymi 11:34. Kyllä hyvällä keikalla tekee mieli tanssia ensimmäisestä biisistä lähtien. Hesarin toimittaja ylisti Vilkkumaata samasta asiasta: että viimeisessä biisissä alkaa jalka jo ihan vipattaa. Itselläni on tapana käydä sellaislla keikoilla, joilla jengi tanssii alusta asti.

http://www.hs.fi/kulttuuri/konsertti/artikkeli/Maija+Vilkkumaan+huumori++syntyy+sovinnaisuuden+pilkasta/HS20090825SI1KU039e8

http://www.city.fi/yhteisot/blogi/tarkastaja/105019/

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.