27.5.09

Minä menen: MSTRKRFT Basso Festivaalin Pre-Partyssa Virgin Oil Co:ssa


Helsingin tämän kevään hienojen DJ-vieraiden (Sinden, Busy P, Girl Talk...) lista saa jatkoa, kun Ameriikan Justice, eli kanadalainen MSTRKRFT (Last Gang Rocords) saapuu kaupunkiin. Kuten jo nimestä tiputetuista vokaaleista voi päätellä, luvassa on hyvinkin turboahdettua tykitystä.

Duo koostuu Jesse F. Keeleristä ja Alex "AL-P" Puodziukasista, jotka ovat tuttuja Death From Above 1979:sta. Jesse toimi
rakastetussa indie-metalli-dance -yhtyeessä basistina ja AL-P tuottajan roolissa. MSTKRFT:ssä he ovat omien sanojensa mukaan keskittyneet yhdistelemään amerikkalaista rokkia underground discoon ja houseen. Herrojen musiikkia voisi kai hyvin verrata strobo-valoon: kylmää, kovaa, koukuttavaa ja pirun tehokasta meininkiä, joka saa kaikki sen tahdissa menevän näyttämään hyvältä. Kotikäytössä ja liian suurina annoksina musiikki saattaa tosin aiheuttaa myös pahaa oloa ja jopa epilepsiaa...

Tästä ei kuitenkaan ole tällä kertaa pelkoa, koska kyseessä on nimenomaan DJ-keikka, jolloin dudet pääsevät esittelemään vain niitä parhaita palojaan kahdelta albumiltaan, joista varsinkin ensimmäinen: The Looks (2006), on aivan loistava. Lisäksi kuullaan varmasti otteita kaksikon käsittämättömästä remix-katalogista, jonka nimien tutkailu on vähän kuin lukisi NME:n kuka-kukin-on palstaa. Esimerkiksi jo mainittu Justice, The Yeah Yeah Yeah´s, New Young Pony Club, Bloc Party, Annie, Wolfmother ovat saaneet jyräytysversiot kanukkien toimesta.

Näin ollen allekirjoittanut siis suuntaa Virgin Oiliin, jossa lämmittelyä tarjoavat Rico Tubbs ja Boner Brigade.
Keikka käynnistää BASSO-median viisivuotisjuhlat, jotka huipentuvat päätapahtumaan 6.6 Suvilahdessa.

Basso Festival 2009 Pre-Party to 28.5.2009 klo 22-04 Virgin Oil Co:ssa, Mannerheimintie 5, Kluuvi. Esiintymässä MSTRKRFT (CAN), Rico Tubbs & Boner Brigade. Liput 17 euroa (ennakot Virgin Oil Co:sta 15 euroa, Tiketistä 15,50 euroa ja Lippupalvelusta 16,50 euroa)

MSTRKRFT www.mstrkrft.com
www.myspace.com/mstrkrft
Rico Tubbs www.myspace.com/ricotubbsfunk
Boner Brigade http://bonerbrigade.com/


Teksti: Taneli Hermunen, Kuva: MSTRKRFT


We Love Helsinki

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.