2.5.09

Yachiyo vie sushin ulos kantakaupungista


Jo on aikoihin eletty, sushia saa jo Käpylästäkin! Kauanko menee ennen kuin japanilainen ruoka syrjäyttää pizzan ja kepulin?


Pari kuukautta sitten avattiin uusi ravintola 500 metrin päähän kodistani. Kiinalais-japanilainen Yatchiyo on erityisen tervetullut tulokas, sillä Käpylän ja Kumpulan alueen lounastarjonta on pitkään ollut rajoittunutta. Erityisen vaikutuksen Yatchiyo on tehnyt sushi-annoksillaan: kolme lohi-nigiriä, kaksi katkaravunpyrstö-nigiriä ja 3 california-tyylistä makia sisältävä take-away-setti maksaa avajaistarjouksena naurettavat 5,50 euroa.

”Täällä on halvemmat vuokrat kuin keskustassa, joten ruokaakin voi myydä halvemmalla.” hymyilee toinen ravintolan perustajista, kiinalainen Yue. Verhon takana keittiön puolella hääräävä sushikokkikin on kiinalainen, mutta ravintolakoulut on käyty Japanissa.

Yue ja geisha-nuket tervehtivät asiakkaita Koskelantiellä.

Sushista tulee harvoin vatsa täyteen, mutta Yachiyosta ei ole tarvinnut lähteä kotiin nälkäisenä. Nigirit ovat niin kookkaita, että vaikka laitan ne yleensä kotona puoliksi, niistä jää reilut suupalat. Lohi on aina tuoretta ja muutenkin laatu kohdallaan. Olen käynyt hakemassa sieltä kotilounaan niin monta kertaa, että laskin jo huvikseni paljonko maksaisi, jos söisin siellä joka päivä. Tulos (165 euroa) ei tunnu ollenkaan pahalta.


Ravintolan sisustus on askeettisen ruma ja ruokalista perinteisine käännösvirheineen on melkein runollinen. Vai mitä sanoisitte ruokalajista, jonka kuvaus kuuluu: ”Riisi avulla kananmuna kansi, curry kana syrjään lausutut sanat.” Ei silti, juuri näin sen kuuluukin olla. Minimalistisen musta design-sisutus tuntuisi vain pelleilyltä Käpylän puutaloidylin vieressä.


Yachiyo, Koskelantie 56, Käpylä. Avoinna ma-to 10.30-21, pe 10.30-22, la 12-22 & su 12-21.

Teksti ja kuvat: Timo Santala

We Love Helsinki

10 kommenttia:

Antti Tuomola kirjoitti...

Buaahaha. Kikatin kuin pikkutyttö tätä lukiessani.

Veera kirjoitti...

Hei ihan parasta!

Riina kirjoitti...

en oo huomannukkaan, nice! pitää käydä testaamassa hetimiten...todellaki tervetullutta tänne pizzakekabien maailmaan :)

Fisu kirjoitti...

Testasin eilen tätä ja täytyy sanoa, että oli hiton kovaa laatua! Mutta paikka oli tosiaan ruma kuin mikä. Kannattaa asioida englanniksi, ainakin kuvassa näkyvän tytön kanssa.

Ukkonoa kirjoitti...

Jeesus että oli hirveetä "sushia". En tiedä mistä alottaisi. No paikasta on liikkunut huhuja että olisi halpa ja hyvä paikka joten piti käydä testaamassa..

Paikka ei todellakaan ollut halpa perus setti oli siinä kymmenen euron hujakoilla.

miso- keitto oli kauheinta mitä olen helsingissä syönyt. Merilevästä keiton joukossa ei ollut tietoakaan. Maku oli lähinnä suolavettä. Kaiken kukkuraksi keitossa oli ihan liikaa tofua, yleensä keitostahan löytyy esim. sieniä.

Sushit oli kuivia ja mitään sanomattomia. Kaiken lisäksi ne hajoilivat eivätkä pysyneet kasassa.

Täytyy sanoa ettei tuonne tule eksyttyä toista kertaa. Todellinen pettymys..

Anonyymi kirjoitti...

Juu, en ole minäkään kuin pelkkää huonoa kuullut mestasta/kokenut. Sushit kauheita rävellyksiä - itse tekee parempaa.

Sinällään positiivista, että Käpylästä löytyy muutakin, mutta joku taso pitäisi kyllä löytyä..

Timo Santala kirjoitti...

En mitenkään halua väittää et toi Yachi-Yo olis muuten ku hinnan puolesta erityinen sushi-mesta, mut kyllä mun mielestä tossa viiden ja puolen euron setissä on hinta-laatu kohdallaan. Eikä sillä hinnalla voi olettaa samaa tasoa kuin joissain keskustan paikoissa, missä samasta setistä saa maksaa 15€. Ja itse oon kyl esim Yumessa syönyt paljon huonompaa sushia.

Anonyymi kirjoitti...

sushi riisi ei ollut todellakaan maukasta. Itse tehtynä on paljon maukkaampaa. Totuus on se että vaikka halvalla saa, ei viitsi ostaa kun sushin ollenaismaku puuttuu. Luulen että heidän käyttämänsä riisi ei ole ns. sushiriisiä- ja se olisi pikkujuttu vaihtaa. enkä ole muuten nähnyt missään niin isoja porkkanaviipaleita. minun pakkauksessani on yhdessä rullassa aina 4-osa porkkanasta, eli aika jytky siihen ohueen siivuun johon olen tottunut...

Anonyymi kirjoitti...

Joko paikka on petrannut sen jälkeen kun itse kävin tai jutun kirjoittaja on kyllä todella pihalla sushista.

Kun hain Yachiyosta sushisetin, oli sushit tehty muotilla ja päälle lätkäisty vain irrallinen lohisiivu. riisi oli ala-arvoista eikä tuoreuskaan vakuuttanut.

Annan paikalle vielä toisen mahdollisuuden joku päivä, mutta jos muutosta ei ole tapahtunut niin en pidä annosta edes 5,5e arvoisena.

Anonyymi kirjoitti...

Kamalaa oli. Sushin riisi oli pahaa. Nigirit olivat liian isoja. Paikan hintataso oli liian korkea. En hakeudu uudestaan kyseiseen paikkaan.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.