13.8.09

Eka kerta: Rajatonta rusketusta hankkimassa

Seurasaaren yllä roikkuu tummanpuhuvia pilviä, mutta päivä on paahtavan kuuma. Mikäs sen parempaa kuin heittäytyä naturistiksi juuri tänään. Kun on ohittanut Seurasaaren tavalliset rannat, harmaiden lauta-aitojen takaa löytyy pieni paratiisi. Rauhallisessa poukamassa on pikkuruinen hiekkaranta ja auringossa kylpemiseen sopivia kalliota. Rannalla makoilee joukko vapaamielisesti pukeutuneita, suurimmaksi osaksi hieman kypsemmässä iässä olevia naisia. Alastomuuspakkoa ei ole, ja kassan poikakin opastaa ensikertalaisia, että vaatteet voi heittää pois jos siltä tuntuu. Poika huomauttaa myös, että rannalla on valitettavasti sinilevää, joten pulikoinnin jälkeen täytyy käydä huolellisessa suihkussa.

Valitsemme pyyhkeillemme paikaksi suojaisan hiekkakaistan kallioiden välissä. Pieni kiusaantuneisuuden aalto yllättää mielen vaatteita riisuessa. Sitten fiilis on kuin millä tahansa rauhallisella uimarannalla. Miehelle ja naisille on jaettu omat rannat ja pysähtynyt, raukea tunnelma muistuttaa naisten saunaa. Kollektiivisella alastomuudella on varmasti jotain tekemistä sen kanssa. Pieniä ja ei ihan niin pieniä virheitä ei peitellä, eikä vartaloita vertailla toisiin. Kukaan ei metelöi tai heitä vahingossa rantapalloa pahaa-aavistamattoman selkään, vaan kaikki käyttäytyvät arvokkaasti ja hienotunteisesti.

Paikan sympaattisuutta lisävät kukkapurkit, koristeelliset puutarhakaluisteet sekä Seurasaaren kesyt oravat. Rannalla pidetään myös pientä kahvilaa ja laatikkoa, josta voi lainata naistenlehtiä rantalukemiseksi. Ilmoitustaululla on hengenpelastusneuvojen ja muun informaation lisäksi haalistuneita mainoskuvia ja lehdestä leikattuja mietelauseita tyyppiä ”uskalla olla onnellinen”.

Olen ennen pitänyt nakuilurantoja pitkälti erikoisuuden tavoitteluna. Nyt kuitenkin keskustelemme kuvittajan kanssa siitä, miten absurdeja tavalliset uimarannat ovat. Kuka esiintyy missään muualla niin vähissä vaatteissa? Rehellinen alastomuus vapauttaa bikinien näennäisestä säädyllisyydestä. Eipä ole tarvetta nykiä kokoajan housuja pyllyvaon suojaksi. Toinen selkeä ero tavisrantaan on se, että aurinkorasvaa pitää käyttää normaalia enemmän - varsinkin jos peppu ei ole päässyt aurinkoon pitkään aikaan. Tuuli tuntuu mukavalta paljaalla iholla.

Seurasaaren nudistiranta avoinna valitettavasti vain 1.6.-9.8.2009, joten ihanalle rannalle pääsee seuravan kerran vasta ensi vuonna. Kesä taitaa olla lopuillaan.

Seurasaaren uimaranta, Seurasaarentie, Meilahti. Kertalippu 2,5 euroa.

Teksti: Mirja Hämäläinen, Kuva: Mirka Kinnula

We Love Helsinki

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kuulostaa luksukselta hei, naistenlehtiä ja kaikkea!

Tessa kirjoitti...

Aivan mielettömän ihana kuva!

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.