20.8.09

Minä Menen: Taiteiden yö

Wet Sounds -performanssi Stadikalla Taiteiden yönä 2009.


Taiteiden yö täyttää Helsingin perjantaina 21. elokuuta niin hengästyttävällä määrällä tapahtumia, että kokeneempaakin kaupunkilaista huimaa. Tapahtumia, työpajoja ja esityksiä on liki jokaisessa kaupunginosassa Kannelmäestä Eiraan ja Laajasalosta Arabianrantaan.

Mahtipontisimman esityksen tittelin vie kevyesti ranskalaisryhmä Plasticiens Volants, joka hinaa keskustan taivaalle kerrostalon kokoisia heliumörkkejä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suurimman tapahtuman lisäksi perjantaina järjestetään satoja pienempiä tapahtumia, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Antti Tuomola kokosi tarjonnasta itselleen mieluisan kierroksen.

Iltapäivän voi aloittaa Uimastadionilta klo 16.30, kun Wet Sounds -performanssi saa uima-altaat sykkimään veteen upotettujen kaiuttimien tahdissa. Kun vedessä on puljannut tarpeeksi, voi polkaista mäkeä alas kohti Karhupuistoa, jossa Vallilan Tango tanssittaa kansaa puistotansseissa. Muutaman valssin jälkeen on hyvä ajella kohti Kiasmaa, jonka takapihalla ammattitanssijat menevät solmuun Sol(m)u – Cell -näytöksessä klo 19. Sen jälkeen kaikki kunnon kaupunkilaiset menevät tietysti Kaupunkilaboratorioon Lasipalatsin laiturille keskustelemaan oman kaupunkinsa tulevaisuudesta. Siitä ei ole pitkä matka Fredalle, jossa antikvariaatti Hagelstam kauppaa iltalukemista alennetuin hinnoin. Kirja pakkarille ja polkien kohti Kaivopuiston Ursulaa – siellä Klaus Järvinen ja Ogeli Big Band musisoivat isolla kokoonpanolla. Tätä ei valitettavasti ehditä katsoa kauaakaan, sillä on suhattava tuulispäänä kohti Kaisaniemen metroasemaa, josta ajetaan maanalaisella kohti Herttoniemeä. Sieltä poljetaan Japanilaiseen puutarhaan kuuntelemaan Asaa, joka esiintyy kotikentällään. Sen jälkeen ei tarvitse polkea kuin muutama sata metriä ylös, niin löytää itsensä roihuvuorelaisravintola Ugly Ducklingista, jossa Tumppi Varonen rähjää loppuillan.

Taiteiden yö 21.8.2009 ympäri Helsinkiä. Taiteiden yön ohjelma.

Reitti kartalla.

Teksti: Antti Tuomola, kuva: Joel Cahen

We Love Helsinki

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.