18.9.08

Minä menen: City of Men Rakkautta & Anarkiaa elokuvafestivaaleilla


Minä menen -juttusarjassa WLH:n toimittajat suosittelevat ajankohtaisia menoja tai tapahtumia. Timo Santala haluaa katsomaan brasilialaista "City of Men" -elokuvaa R&A:han.


Tänään se taas alkaa! Nimittäin Helsingin paras ja odotetuin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa. Edessä on taas puolitoista viikkoa täynnä mielenkiintoisia leffoja, ”ai, sinäkin täällä” -kohtaamisia Kino Engelin aulassa ja silmien luppaamista pehmeissä punaisissa penkeissä päivän kolmannen elokuvan kohdalla.


Innokkaimmat festivaalin odottajat voivat fiilistellä etukäteen jälleen kerran ah, niin mainiota Rakkautta & Anarkiaa -traileria, jonka on ohjannut Christophe Sebastian.

Oma tärppini festivaaleille on Paolo Morellin ohjaama brasilialainen ”City of Men”, joka ruotii samaa aihepiiriä varsin samoilla eväillä, kuin vuoden 2002 brasilialainen hittielokuva ”City of God”. Eikä ihme, sillä ”City of Men”:n tuottajana hääräilee ”City of God”:n ohjaaja Fernando Meirelles.

Molemmissa keskiössä ovat Rio de Janeiron favela-slummit. Huumekauppa, väkivalta ja elämän turvattomuus luovat pohjan nuorten poikien kehityskertomukselle. Vaikka brasilialaisten fiktioelokuvien favela-kuvausten todenmukaisuudesta voi olla montaa mieltä, antavat ne kuitenkin kasvot myös monille todellisille ongelmille. Hyvä, että valtaven luokkaerojen Brasiliassa köyhin kansanosa saa edes jossain äänensä kuuluviin ja kasvonsa näkyviin.


"City of Men":n traileri.

Mutta hetkinen, trailerin alussa soi tutun oloinen kappale. Ei kai se vain ole kesällä 2006 Radio Helsingin tehosoitossa ollut Maria Gasolinan ”Kadulla, Sateessa tai Landella.” Ehei, eipä tietenkään, vaan luonnollisesti se alkuperäinen kappale, josta Maria Gasolina teki suomalaisen versionsa, eli Hyldonin ”Na Rua, Na Chuva, Na Fazenda”.

Rakkautta & Anarkiaa 18-28.9. www.hiff.fi
Paulo Morelli: City of Men. Ensimmäinen esitys pe 19.9.2008 klo 21:15 Kinopalatsi 10:ssä.

Teksti: Timo Santala

We Love Helsinki

Ei kommentteja:

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.