5.2.09

Minä Menen: Helsinki Vintage


No olihan se jo aikakin! Levymessuja, designviikkoja ja muotitapahtumia on järjestetty Helsingissä jo iät ajat, mutta käytettyjen vaatteiden ja tavaroiden metsästäjät ovat saaneet tyytyä arkisempiin ja vähemmän yhteisöllisiin ostoskokemuksiin. Sunnuntaina Helsinki Vintage
tuo kuitenkin vihdoin kaikki vintagen ystävät yhteen.

Myyjiä on joka puolelta Suomea, joten yllätyksiä on luvassa myös kaikki Helsingin kaupat jo kolunneelle. Ja jokainen Lontoon, Pariisin tai Barcelonan vintagekaupoissa käynyt tietää, että Suomessa vintagevaatteiden hinnat ovat vielä edullisia.

Suurin osa myyjien tarjonnasta tulee varmasti olemaan naisten vaatteita ja asusteita 1930-70 -luvuilta, mutta myös esimerkiksi vanhoja huonekaluja, sisustustavaroita, leluja ja koruja on myös myynnissä. Miehillekin luvataan vaatteita ja tavaraa riittävän; mukana on jopa villin lännen henkisiä vaatteita myyvä Ten Cent Cowboy.

Kauppojen lisäksi myymässä on myös muutamia yksityishenkilöitä, itseäni ainakin kiinnostavat Säde Kultasen kauppaamat alkuperäiset elokuvajulisteet 1940-70 -luvuilta. Kevään tuloa silmällä pitäen tsekkaan sillä silmällä myös Optiikkahuoneen vanhoja aurinkolaseja.

Tarjonta innostaa tapahtuman tuottajaa Lotta Nyqvistiä niin paljon, että hän toivoo itsekin tekevänsä löytöjä. ”Olen aika asustehullu ihminen. Olisi superihanaa löytää jonkin muotitalon upea, hyväkuntoinen ja harvinainen vintagehuivi. Lisäksi haluaisin löytää jonkin todellisen aarteen kotia kaunistamaan, olisi se sitten popantiikkinen huonekalu tai vanha leffajuliste. Toivon myös löytäväni uniikin ystävänpäivälahjan ja sitä varten taidan katsastella vintagekoruja.”

Helsinki Vintage -tapahtuma su 8.2.2009 klo 11-18 Valkoisessa Salissa, Aleksanterinkatu 16. Yhteensä 25 vintage- ja second hand -myyjää, DJ Teo, livenä The Atomic Blast ja Sally Vanillan Burlesque Show. Liput 9 euroa. www.helsinkivintage.fi

Teksti: Timo Santala

We Love Helsinki

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No mutta tuonnehan pitää mennä kun tulee muualtakin Suomesta Helsinkiin myyjiä.

 
Creative Commons License
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi-lisenssi.